ClickCease

BELETTERING OP UW AUTO, WAAR LET U OP?

Heeft u een eigen bedrijf, dan wilt u graag veel reclame maken voor uw onderneming. U kunt er dan voor kiezen om de bedrijfsauto’s te laten bedrukken. Hierdoor kunt u ook onderweg reclame maken voor uw bedrijf. Het bedrukken van uw bedrijfsauto’s is een effectieve manier om veel potentiële klanten te bereiken. Maar waar moet u op letten bij het bedrukken van uw auto? Dit artikel noemt een aantal punten om uw auto zo goed mogelijk te laten bedrukken.

Kies bij het auto laten bedrukken voor een heldere afbeelding of een helder bedrijfslogo. Let hierbij op dat de afbeelding of het logo zo groot is, dat ook van een afstand duidelijk te zien is dat het om uw bedrijf gaat. U kunt er ook voor kiezen om een symbool of een aantal symbolen te gebruiken om duidelijk te maken wat uw bedrijf doet. Zo kan bijvoorbeeld bij een metselaar gekozen worden voor een afbeelding van een halve muur en bij een kapper voor een schaar. Samen met een heldere afbeelding of logo is ook een duidelijk lettertype erg belangrijk. Sierlijke letters kunnen er mooi uitzien, maar zijn van een afstand vaak slecht leesbaar. Omdat veel mensen uw bedrijfsauto langs zien rijden, moet het van een afstand duidelijk zijn wat er op uw auto staat gedrukt. Houd hierbij ook in het achterhoofd dat een korte krachtige boodschap vaak veel effectiever werkt dan een lang verhaal. Omdat mensen vaak maar kort de tijd hebben om uw auto te bekijken is het belangrijk dat in korte tijd de boodschap overgebracht kan worden. Dit geldt ook voor het benoemen wat uw bedrijf allemaal voor diensten aanbiedt. Vaak is het noemen van een aantal hoofdactiviteiten voldoende om mensen voldoende te informeren over uw bedrijf. Zorg dat niet slechts de naam van het bedrijf vermeld staat op uw bedrijfsauto. Dan weten mensen nog steeds niet wat u en uw bedrijf voor staan. Ook is het aan te raden om moeilijke vaktermen te vermijden. Als mensen niet begrijpen wat u doet, zullen ze uw bedrijf ook snel vergeten. Dit kan ook opgelost worden door gebruik te maken van de symbolen zoals hierboven al genoemd.

Naast de tekst is het ook belangrijk om bij het auto laten bedrukken te letten op het visuele aspect. Denk goed na hoe de belettering in combinatie met de kleur van uw auto eruit gaat zien. Op een witte of zwarte auto vormt de belettering vaak geen probleem. Andere kleuren, zoals felle kleuren, kunnen voor de nodige problemen zorgen. Probeer met de autoreclame op te vallen door te kiezen voor een unieke kleurencombinatie die je niet vaak ziet. Zo bent u herkenbaar in het verkeer en zullen potentiële klanten uw bedrijf en bedrijfsauto sneller herkennen en herinneren. Als u de auto die u wilt laten bedrukken nog aangeschaft moet worden geeft u dat meer mogelijkheden. Zo kunt u het type en de grootte van de auto en de belettering goed op elkaar afstemmen.

Deze tips helpen u om de juiste belettering op uw auto te plaatsen. Echter is het belangrijk om niet te snel te beslissen welke belettering u kiest. Denk rustig na over de kleuren en vormgeving voordat u de auto laat bedrukken.